Hij doet het! (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 24-02-2019, 04:09 (1889 dagen geleden) @ Ben
Gewijzigd door Maarten Bakker, 24-02-2019, 04:11

Je kunt er natuurlijk geluk mee hebben, maar flash chips heb je in veel soorten en maten, en aan een goede kwaliteit zitten onvermijdelijk kosten vast, ook als je ze uit China haalt. Behalve goede chips is een goede controller met de juiste wear-levelling en garbage-collection algoritmes ook onontbeerlijk. Als de chips of algoritmes niet in orde zijn, zal je dat niet meteen merken maar de schijf gaat wel vroegtijdig fouten vertonen. Naast betrouwbaarheid, is snelheid ook een afweging. Als schijf om mee te experimenteren of als je geregeld backups maakt dan is het niet onverantwoord.

Wat mij betreft zijn problemen met SSD's een voortzetting van die met harde schijven en ook toen was het al geen onderdeel waar je op kon bezuinigen. Niet zozeer het land van herkomst, maar de kennis en kunde waar het ding mee ontworpen en gefabriceerd was, telden het zwaarst.

Aan de andere kant, 240GB suggereert wel een beetje dat het een 256GB is met 16GB gereserveerde ruimte om de opslag van versleten cellen over te nemen. Dat stukje hebben ze dan dus wel goed gedaan (grote fabrikanten doen het met consumentenmodellen ook zo).


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum