Mini-versterker: PAM8403 (Toestel of techniek)

door Gerard in Zeist ⌂ @, Zeist, 03-06-2019, 21:23 (1782 dagen geleden)
Gewijzigd door Gerard in Zeist, 03-06-2019, 22:04

Een paar maanden geleden heb ik een klein versterkertje gebouwd met een TDA7297-module van AliExpress. En kreeg hier de leuke suggestie aangereikt, ook eens de PAM8403 te proberen.

Na een wachttijd van twee maanden kwam de postbode mijn besteling afleveren, ik had maar meteen twee van deze versterkerchasses besteld. Of de postbode dat wel in 1x kan dragen zul je je afvragen? Ja, de complete versterker is een printje van 20x28mm en het is niet heel zwaar. Er zit een volumepot met uitschakelaar op (maar geen LED-lichtje).

[image]

Mijn versterkers worden er ondertussen ook niet groter op. De behuizing is namelijk een leeg punaisedoosje met afmeting 60x60x30mm. Voor de speakers en voeding zijn aansluitpunten gemaakt, de audio komt binnen via een vast aangesoldeerde kabel met 3.5mm plugje. Totale kosten (ex de audiokabel die uit de rommelbak komt) 1,10 euro. En dan heb ik nog de luxe versie met die potmeter. Ali kan ook vijf van deze versterkers zonder dat leveren voor een euro!

[image]

Ik heb 'm op mijn laptop aangesloten en op een 6V transformatorvoedinkje en m'n 22RH426 boxen. Resultaat: fantastisch!

Nog over mijn vorige versterker:
De TDA7297-versterker is twee weken geleden gedemonstreerd op het RadioCafe (met Philips boxen die Vok had meegenomen). We kregen eerst een standje van de beheerder omdat we teveel lawaai maakten. En dat in een cafe, over de krachtigheid van de versterker hebben we dus geen klagen. En op dat moment speelde de versterker op een USB-voedinkje van 5V!
De volgende opmerking was dat het geluid veel te bassig was, de versterker klinkt dus met zijn lage vermogen ook zeker niet te iel. Gelukkig bleek dit alleen in een van de nummers te zitten en de rest van de avond was men het erover eens dat de versterker prima klonk.

Ik heb het advies gekregen, NIET mijn hele huis vol te hangen met geschakelde voedingen die 24/7 aan het lichtnet blijven hangen. Dus, helaas voor 't milieu, het aantal trafootjes in huize Gerard is weer toegenomen.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum