10,7 Mhz injector (Toestel of techniek)

door kris ⌂ @, Gent, België, 08-06-2020, 23:53 (1423 dagen geleden)
Gewijzigd door kris, 09-06-2020, 00:03

Naar aanleiding van het het topic over de Grundig 4000 ( http://www.transistorforum.nl/forum/index.php?id=54811 ) en het nut van een 10,7Mhz injector heb ik het schema van Hugo wat aangepast. (niet dat ik Hugo enige oneer wil aandoen)
Bedoeling was een "zuivere" Clapp oscillator te bekomen die alles vreet en heel stabiel is, ongeacht de voeding.

Is gelukt. loopt nu tussen 3V en 14V en verloopt daarbij ocharme 10kHz.
tevens enkele vereenvoudigen toegepast, er zitten nu minder weerstanden in en geen voedingstabilisatie meer. er was nu ruimschoots plaats voor een kleine audio oscillator. (dippy of phase shift oscillator) op het stukje print. ook deze loopt vlot tussen 3V en 14V. het geheel verbruikt 3mA bij 9 volt en geen mp3 player meer nodig.

Ook het spoeltje van 4,7µH omgewisseld voor een 10,7 If bandfilter van een afbraak radio. Was vooral om zeker te zijn dat het ferriet geoptimaliseerd is voor deze frequentie. Bij gekochte universele spoeltjes ben je nooit zeker of dat zo is. (en dan loopt het ding minder stabiel en/of met lagere amplitude)
Uitgang geeft bij 9 volt vlot over 3v pp, wat meer dan voldoende is om iedere mf trap door te fluiten (de eerste trap moet je maar in de buurt komen). [image]

Het schema is nu bijeen "gekrabbeld", maar mocht er interesse zijn dan kuis ik dat wat op en post het hier.

groeten

Kris


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum