Pionier-3 Super, in de kartonnen behuizing? (Toestel of techniek)

door pe0ssb, 15-04-2015, 14:50 (3302 dagen geleden) @ GottfriedJulius

Hi Juul,

Leuk hè die nostalgie. Ik had ook al gezien dat je de HF-techniek van 50 jaar geleden had opgepakt. Zo blijf je jong denk ik maar..
Een tijdje geleden heb ik alle oude spullen weggedaan, ik durf nu niet te zeggen wat dat allemaal was, maar ben vanzelf weer wat "dingetjes gaan bewaren".
Intussen daardoor alweer een aardige collectie van oude techniek staan en alsof dat vanuit een ongrijpbaar domein wordt geregiseerd, er waaien hier zo maar dingen aan!
[image]
Tussen al deze aangewaaide spullen staat ook een volledig originele Pionier-3 die de tekenen van 55 jaar ouderdom duidelijk draagt. Maar deze speelt wel!
Ik heb van "mijn Super" een link geplaats met alle foto's maar hier staan ook de boormallen op om de chassis en de pertinax plaat te maken:
http://jentronics.nl/Pionier/
Met de rechter muisbutton zijn de bestanden binnen te halen.
Let bij het uitprinten op de juiste schaal. Uitknippen en rondom vastplakken op het basismateriaal werkt het gemakkelijkst.
De gevoeligheid van de Super-3 is redelijk maar haalt het niet bij de fabriekstoestellen van Philips zoals de L3X04T uit dezelfde tijd. Die extra MF-trap doet wonderen, en ja in de LX zat een OC170 in met whiskers!
[image]
Overigens is het zo dat tweekringer met dzeelfde afstem-c werkt als de super. Het plaatsprobleem is hierbij hetzelfde, dus als iemand goede foto's kan laten zien van zo'n 2-kringer zou dat mogelijk ook helpen!
Voor de bouwers, veel plezier en laat vooral de resultaten zien. Een foto zegt meer.....

73
Henk
PE0SSB


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum