Type weerstand Philips PM3350 (Toestel of techniek)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 26-11-2023, 14:45 (161 dagen geleden) @ neutronic
Gewijzigd door Maarten Bakker, 26-11-2023, 14:55

Als de scope werkt, is de weerstand goed.

Bij oude meetapparatuur die ploft en rookt en vervolgens blijft werken, is vrijwel altijd het netfilter stuk. Meer specifiek een papiercondensator van Wima of Rifa. Papiercondensatoren zijn slijtage-onderdelen en in de tijd dat er al betere vervangers voor waren, soms zelfs tot op de dag van vandaag, werden er door sommige fabrikanten en ontwerpers nog mythische eigenschappen aan toegedicht.

Die condensator kan in de netentree zitten of ergens anders in het primaire circuit. Gebruik als vervanging een MKP X2 condensator met dezelfde capaciteit en van een goed merk zoals Vishay, Epcos, Wima of Panasonic.

Eventuele andere condensatoren van hetzelfde type, meestal halfdoorzichtige types uit de Rifa PME of Wima MP3 reeks, zijn vaak al van haarscheurtjes voorzien en dienen ook meteen vervangen te worden door MKP types met dezelfde waarde.

Voor de volledigheid: De weerstand is er misschien een uit de Philips NFR reeks die deels nog bij Vishay in productie is. NFR25, NFR37, NFR52, NFR68 afhankelijk van de diameter. Aan de andere kant, er staat een stroomvermelding bij en dat was bij NFR weerstanden niet persé gebruikelijk. Het kan dus ook iets van een andere fabrikant zijn. Een foto zou uitsluitsel kunnen bieden maar is dus niet nodig omdat hij niet stuk is.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum