specialist outlook 2007 (Gezocht)

door loek @, 25-07-2018, 10:58 (143 dagen geleden) @ Otto

Hallo Otto,


Ik weet te weinig af van hoe alles werkt in Windows. Maar op basis van de log ,die je zelf kan aan zetten en het stukje waarmee deze start als je iets wil verzenden maak ik op dat het al fout gaat bij het ophalen van de items die in de uit map staan.

2018.07.24 12:14:45 <<<< Logging Started (level is LTF_TRACE) >>>>
2018.07.24 12:14:45 lr48@planet.nl: Synch operation started (flags = 00000001)
2018.07.24 12:14:45 lr48@planet.nl: UploadItems: 0 messages to send
2018.07.24 12:14:45 lr48@planet.nl: Synch operation completed
2018.07.24 12:15:18 Resource manager terminated


Hier staat dat er 0 message to send, terwijl er wel items staan die verzonden moeten worden. Later in de log zie je ook geen enkel bericht over verzenden. Wel over ontvangen en dat werkt goed.

Stuur ik een test bericht via de menukeuze in outlook 2007 om te controleren of je alles goed heb ingesteld, dan gaat dat wel goed zowel zendend als ontvangend.
Dit heb ik geprobeerd met de POP en MAPI methode.


Waarschijnlijk wordt dit test bericht in outlook op een andere wijze verstuurd dan bij de standaard verzending. Maar ook hier maak ik uit op dat het probleem niet zit bij account instellingen of uitgaande/inkomende server instellingen.

Maar nogmaals ik ben eigenlijk een leek op dit gebied.

Mijn veronderstelling is dus dat er iets fout gaat bij het ophalen van de data die in de uit map staat.

Dus tot nu toe ondernomen acties:
1e
Eerder herstelpunt geladen,waarvan zeker dat mail zenden werkte.
2e
De file .PST (waar alle mail-mappen in staan) laten controleren door speciaal MS programma. Er zijn wat fouten gevonden en hersteld.
3e
Er is een mogelijkheid om MS office 2007 totaal te laten controleren en daar waar nodig is te herstellen. Dit is uitgevoerd zonder resultaat.
4e
De account instellingen meerdere keren verwijderd en opnieuw ingesteld ook op verschillende protocollen (POP3 en MAPI).De test werkt maar standard verzenden niet
5e
Voor de zekerheid alle virus programma's gestopt. Ofline gewerkt en dan bericht zenden. Dat mislukt natuurlijk maar in de log zie je dezelfde tekst "0 message to send".

Kortom ik zou niet weten hoe dit nu opgelost kan worden.

Met vriendelijke groet,

Loek


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum