Harddisk vs ssd (Computertechniek)

door Marotick ⌂ @, Huizen, 19-12-2018, 20:55 (1954 dagen geleden) @ soundman2
Gewijzigd door Marotick, 19-12-2018, 21:06

Wordt de schijf nog herkend in de computer, laat de bios de schijfnaam nog zien? Zo ja dan kan onderstaande werkwijze de boel nog redden. Staat de schijfnaam niet in de bios bij de harddisken dan is de schijf vermoedelijk overleden.

De schijf kan stuk zijn of de bestanden staan zo door elkaar heen dat windows er geen wijs meer uit kan en het opstarten staakt. Wat te doen?
Als er een 2de computer bij de hand is dan kan de defecte schijf aangesloten worden en als die computer dan opstart dan kan de defecte schijf met foutcontrole en defragmentatie weer gered worden. Eenmaal weer terug op zijn eigen plek zal hij het gewoon weer doen.
Er zit een klein risico aan deze methode want als deze schijf als 2de schijf in de andere computer hangt dan kan het zijn dat het mobo (moederbord) het opstarten toewijst aan die kapette schijf en dat werkt dan ook niet. Kijk in de bios eerst met welke schijf de computer wil opstarten NADAT de 2de schijf is aangebracht.
Zelf heb ik een bootable opstart CD en dan start er een besturingssysteem op vanaf de CD. Hiermee is het ook mogelijk om de foutcontrole te draaien en te defragmenteren.
Ik hoop wel dat de laptop HD een sata aansluiting heeft want die kan dan in een andere computer met een sata aansluiting aangesloten worden, anders moet er een vertaal unit gebruikt worden. Het kan dan wel maar is lastig.
Een HD kan zonder meer vervangen worden door een SSD van dezelfde grootte, voor het inbouwen, maar daar zit dan geen besturingssysteem op.

Jack Marotick


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum