Hoera het werkt (Computertechniek)

door soundman2 @, Wouw, 24-12-2018, 11:08 (1950 dagen geleden) @ Bapaktua
Gewijzigd door soundman2, 24-12-2018, 11:26

Dat is exact wat ik gedaan heb. Helaas werkt dat niet. Ik ben niet de enige met dat probleem. Meerdere malen kun je op het www lezen, dat computergebruikers hun systeem gedowngraded hebben naar W8. Ik heb destijds geupgraded van W8 naar W10, toen dat nog vrij ging. Waarom Microschoft zo gul was laat zich raden. Evenwel werkte het in die tijd allemaal goed. Na een crash heb ik de boel teruggezet vanuit de herstelpartitie.
Ik had toen weer W8.1 en ook de upgrade naar W10 werkte nog steeds. Achteraf heb ik geleerd dat de productkey in de UEFI bewaard wordt en Windows kijkt daarnaar of het een legale download is. Kort geleden ging de harddisk sputteren, waardoor ik ook aan deze thread begonnen ben. De opstartpartitie kon ik natuurlijk niet meer gebruiken, de HD is gewoon defect. Microsoft stelt echter op de website W10 beschikbaar voor download en installatie. In geval van een nieuwe gebruiker moet je dan een productkey regelen of kopen. In mijn geval stond die dus nog in de PC.
Het is deze versie van windows 10 die de problemen veroorzaakt met IRFANVIEW.
Met het programma "foto" is meer aan de hand. Een pro fotograaf klaagde erover dat zijn in rubrieken en directories ondergebrachte fotos, alleen nog maar te zien waren in door windows aangemaakte albums. De beste man zag 250000 foto's op een hoop gegooid.......

Overigens heb ik niet alleen via IVIEW de associaties goed gezet, maar omdat Total commander (het vroegere Norton Commander uit het DOS tijdperk) ook de verbinding kan leggen, heb ik dat daar ook gedaan, helaas ook met een negatief resultaat. In deze draad kun je lezen wat ik allemaal nog meer geprobeerd heb, helaas zonder resultaat. Er zijn freaks die kennelijk ook al uitgezocht hebben of er iets kon worden aangepast in de registry, maar voorlopig lijkt dat niet het geval.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum