Schema Aristona SA7243T (erratum) (Gezocht)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem/Delft, 30-06-2019, 13:46 (1769 dagen geleden) @ Maarten Bakker

P.S. Die K vóór het serienummer... Ook dat is inmiddels een stukje opgehelderd. Hij heeft minstens 2 bewezen betekenissen. Van der Heem gebruikte die letter op de Philips BX462A, maar dan weer niet op de KX574A. Verder staat hij ook voor de fabriek in Kopenhagen, zoals onder andere deze SA7243T bewijst.

De oplettende lezer zal nu zeggen dat het serienummer op de typesticker van de SA7243T niet met een K maar met een A begint... Dat heeft waarschijnlijk te maken met dat het een submerkapparaat is; het lijkt er zeer sterk op dat die vaak in of in opdracht van distributiecentrum Acht werden voorzien van merkspijker en typesticker. Dus bijvoorbeeld transport in bulk van de fabriek naar het distributiecentrum en vanaf daar voorzien van merknaam en verpakking naar de groothandels en winkeliers. In de volksmond ook wel omkatten geheten.

Let wel, de verwijzing naar Acht is vrij zeker, vooral omdat die letter precies opdook in het jaar dat ze het distributiecentrum in gebruik namen, maar heb ik pas voor een veel latere tweeletterige combinatie in officiële documentatie gevonden.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum