Stroombesparen: Radio's (Toestel of techniek)

door Marotick ⌂ @, Huizen, 21-04-2019, 16:01 (1803 dagen geleden) @ Maurice
Gewijzigd door Marotick, 21-04-2019, 16:13

Al dat energie gedoe? En iedereen papegaait elkaar maar na. Zodra het over energie besparing gaat horen we dat we de boel maar eens eerst goed moeten gaan isoleren. Als je het zo hoort of leest lijkt het alsof dat de laatste 50 jaar helemaal niets gebeurt is.
Isoleren? Alsof er niets anders bestaat.
10 jaar terug heb ik mijn uitlaat van de mechanische ventilatie verplaats naar de kruipruimte van mijn huis. Voorheen verliet mijn duur verwarmde lucht het dak maar nu verwarmd het mijn vloer. Gelukkig is die slecht geïsoleerd.
Voorheen ging de verwarmde lucht recht omhoog om dan direct afgezogen te worden en dan het dak te verlaten, dat vond ik zonde. Dat afvoergat heb ik dicht gemaakt en ik heb een 2de afzuiger gekocht en die staat in de kruipruimte. Een slang door het luik van de kruipruimte komt nu uit onder het keukenblok en dat wordt nu afgezogen. Ik ventileer dus nog steeds maar wordt de lucht niet bij het plafond weggezogen maar laag bij de grond. In de kruipruimte ontstaat geen overdruk omdat er voor en achter in de gevel ventilatieroosters zijn en daar wordt de koude, klamme lucht nu uitgeperst.
Dit werkt kennelijk zo goed dat de energieleverancier zo af en toe komt controleren of ik niets illegaals heb uitgehaald. Prima, ik laat het ze graag zien.
De oude installatie zit er nog steeds en ververst de lucht in de badkamer en toilet, maar gaat alleen aan wanneer die ruimten gebruikt worden met een half uur vertraging gaat deze dan weer uit wanneer het ook niet nodig is.

Het lijkt wel of iedereen in paniek is de laatste tijd, je moet dit en je moet dat en dat allemaal omdat we van het gas afmoeten en dat komt weer doordat Nederland weer niet adequaat de aardbevingsschade vergoed aan de Groningers die zelf ook niet van het gas afwillen omdat ze dat zelf ook gebruiken. Kwiebes en daarvoor Kamp reden een scheve schaats en daar moeten we nu allemaal voor boeten.


Om even op dit topic terug te komen. Ik vind wel dat iedereen, voornamelijk de elektronica industrie, alles moet doen om het verbruik in de standby stand te minimaliseren. Wereldwijd verliezen we duizenden kilowatts aan apparaten die niets staan te doen.

Jack Marotick


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum