Stroombesparen: Radio's (Toestel of techniek)

door MarcelvdG @, 22-04-2019, 18:33 (1824 dagen geleden) @ Maarten Bakker

Niet overweg kunnen met een inductieplaat vind ik wat vergezocht, net als het compleet ontkennen van enige menselijke invloed op klimaatverandering.

Ik denk echter wel dat onze bestaande gasdistributie voor een groot deel intact zal blijven, alleen zou het zomaar kunnen dat de samenstelling en beschikbaarheid van gas verandert.

Je kunt bijvoorbeeld methaan produceren door waterstof te laten reageren met CO2, en dat waterstof kun je dan weer met elektrolyse van water produceren. Gebruik je daar duurzaam opgewekte elektriciteit voor en verbrand je uiteindelijk het methaan weer, dan is het hele proces idealiter CO2-neutraal. Het is alleen niet efficiënt om dat voor verwarming van huizen te gebruiken, want met bijvoorbeeld warmtepompen haal je veel betere rendementen.

Waarschijnlijk worden de meeste huizen uiteindelijk aangesloten op warmtenetwerken, hoge-temperatuur warmtenetwerken voor oude huizen die maar beperkt geïsoleerd kunnen worden en lage-temperatuur warmtenetwerken voor nieuwere huizen. In de laatste Delft Integraal staat daar een heel verhaal over, https://www.tudelft.nl/delft-integraal/articles/het-is-dom-om-niet-energieneutraal-te-bouwen/


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum