MD voorversterker inbouwen in Dual KA12 (Toestel of techniek)

door soundman2 @, Wouw, 16-01-2020, 21:15 (207 dagen geleden) @ Ludo
Gewijzigd door soundman2, 16-01-2020, 22:13

Het ziet er naar uit dat de trafowinding voor de gloeilampjes gemakkelijk te scheiden is van de rest van de schakeling. Hier kun je dan een aparte gelijkspanning uithalen en eventueel ook nog spanningsverdubbeling toepassen. Een brugcel op de gloeidraadwikkeling, een elco van 1000uF, een weerstandje van 10 Ohm en nog een elco van 1000uF. De spanning die je nu gemaakt hebt is geheel vrij van de rest van de electronica en je kunt de voorversterker op de normale manier aansluiten.
Let er op dat het printje zover mogelijk van de motor en de voedingstrafo gemonteerd wordt, e.e.a. ter voorkoming van brominductie in de schakeling van het printje.
Mocht de voedingsspanning veel te laag zijn voor de voorversterker, dan kun je met dezelfde onderdelen een spanningsverdubbelaar maken, gevolgd door een stabilisator ic 7812 .
De voedingsspanning van de eindtrap is niet meteen te gebruiken. Die heeft wel min aan massa. Hier moet zeker een stabilisatie tussen, omdat de spanning varieert met de grootte van het luidsprekersignaal. Ontkoppelen is dan zeker een vereiste. Overigens moeten T32 en T33 complementair zijn T33 is in elk geval verkeerd getekend en hoort een pnp configuratie te hebben


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum