MD voorversterker inbouwen in Dual KA12 werkt! (Toestel of techniek)

door Ludo @, Capelle aan den IJssel, 20-01-2020, 21:05 (1551 dagen geleden) @ Ludo

De lichte brom die er nu nog is kan vele oorzaken hebben. Sluit op de ingang van het printje een twee weerstanden aan van 47K Ohm in plaats van het element. Als er dan nog brom is, dan kun je nog experimenteren met het aardpunt en ook of het printje geen last heeft van inductiebrom. Als het helemaal stil is, kun je de armbedrading nog onderzoeken. Deze mag in geen geval een tweede aardpunt hebben. Als in de arm een afgeschermd kabeltje zit, moet deze niet geaard worden op het printje. Het MD element wordt met twee tweeaderige verbindingen op de hete en de koude kant van de MD ingang aangesloten.
Verder is het zinvol om het printje in een metalen behuizing onder te brengen, die geaard is. Een behuizing kun je maken van dun blik. Het is gemakkelijk te vormen en eenvoudig te solderen.

Vandaag de 2 maal 47k eringezet en de pickup afgekoppeld; er is geen brom als de pickup ernaast ligt maar komt terug zodra je de pickup weer op de kast plaatst. De pickup motor zat nog wel aangesloten. Het motor-metalenplaatjespakket zit met een zwarte draad geaard aan de ijzeren draaitafel (zie foto), de ijzeren draaitafel zit verbonden aan de afscherming van de signaaldraden, maar deze waren losgekoppeld zoals ik hierboven al meldt.
Er vindt dus ergens wat instraling plaats. Ik heb een metalen kastje om de MD versterker gebouwd en geaard, dit lijkt een klein beetje te helpen.
Als je bij 3/4e volume omschakeld tussen pickup en bandrecorder hoor je bij bandrecorder niets en bij pickup dus die zachte brom (alleen hoorbaar tussen 3/4 en vol volume); en de pickup zat niet aangesloten zoals hierboven vermeldt.
1/2 volume is toch wel nodig om lekker geluid te hebben van de pickup. Verwijderen van de 2 maal 47k en terugaansluiten van de signaaldraden van het element veranderd niets aan de brom.
[image]
De pickup staat een kwartslag gedraaid op deze foto, de motor ligt dus linksvoorin de kast en dus niet zoals het nu lijkt boven het tuner gedeelte.


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum