Brom met PLL-middengolfmodulatortje (Toestel of techniek)

door kris ⌂ @, Gent, België, 17-07-2014, 15:22 (3579 dagen geleden) @ ruudtx
Gewijzigd door kris, 17-07-2014, 15:24

Ed,
Als ik het goed begrijp is de storing ook aanwezig zonder zendertje.
Anders gezegd, de storing heeft niets te maken met een micro-zender.

volgens Eds verslag van even Hierboven is er in de situatie HDMI switch aan of uit (met de zender af) nauwelijks verschil te meten en ook niet te zien in het scoopplaatje van de lf output van de ontvanger tov HDMI switch af. (er valt in ieder geval geen storende brom op te merken)

Maw woorden de storing is niet aanwezig als enkel de HDMI switch aanstaat en valt dan dus ook niet op te sporen met een MG ontvangertje.(dan was het probleem ook niet zo een discussiepunt geworden :-) )

Uiteraard is technisch gesproken het stoorsignaal wel aanwezig, alleen het bevindt zich op een totaal andere frekwentie en stoort dus niet in de MG , en valt ook niet te zien op het SA display. Eens HDMI switch en zendertje aanstaan onstaat tgv van de stoorfrekwentie buiten de MG extra modulatie op de zendfrekwentie van de microzender.
Uiteindelijk hier hoorbaar als brom, door het typisch 100 Hz sweepgedrag van een schakelvoeding en eventueel in combinatie van het schakelen van de dioden op het net, wat Wim beschrijft als veldmodulatie.

groeten

Kris


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum