Akai bandrecorder amplifier adjustments (Toestel of techniek)

door Bert V. @, Amstelveen, 13-01-2019, 18:47 (1924 dagen geleden) @ Ludo
Gewijzigd door Bert V., 13-01-2019, 19:03

De Akai X201D is een recorder met een "conventionele" opname/weergavekop, dus inslijtbaar; anders dan de GX-koppen die in andere types van Akai gebruikt worden, en zo goed als onverslijtbaar zijn. Jouw exemplaar kan dus ingesleten zijn, (of vervuild), wat je als eerste merkt door slechte weergave en opname van het linker (buiten) spoor, dus dat eerst controleren.
Deze recorder is van het reverse-type, dus kan in de reverse-stand de andere sporen afspelen (niet opnemen!) zonder de band om te draaien; hierbij verspringt de opname/weergave-kop één spoor in hoogte; is deze (kritische) afstelling niet correct dan moet deze als eerste opnieuw ingesteld worden!
Bij opname wordt bij deze recorder géén HF-signaal aan de o/w- kop gevoerd maar wordt het HF-signaal met de cross-field-kop via de andere zijde op de band gezet; deze afstelling is ook vrij kritisch, dus al met al raad ik je als eerste aan om te controleren of deze o/w-kop niet "versleten"/vervuild of onjuist afgesteld is, en de electronica even met rust te laten! ;-)

Bert


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum