Akai bandrecorder amplifier adjustments (Toestel of techniek)

door Marotick ⌂ @, Huizen, 14-01-2019, 20:15 (1927 dagen geleden) @ Marotick

Een voorbeeld: In een A77 zitten 4 Rifa condensatoren van 0,47 uF.
Als je vandaag de dag deze aanzet en gebruikt dan knalt er binnen 6 uur een van die Rifa's door. Goed je gaat fout zoeken en meten en ja je vindt hem. Vervangen en weer aanzetten, binnen 6 uur is het weer plof. dat gaat daarna nog 2x zo door. Een ezel die zich niet meerdere malen aan dezelfde steen wil bezeren kijkt nadat hij de eerste Rifa vervangen heeft even hoe het met de andere gesteld is. Dan zie je dat die andere gescheurd zijn en dat die niet lang meer te leven hebben.
Lijkt me logisch dat je die meteen vervangt.
De instelpotjes met de aangetaste lopertjes is ook zo'n verhaal. Als het lopertje er nog opzit dan moet je deze toch vervangen want dat manke lopertje, dat nog heel oogt, drukt niet meer op de koolbaan en zal dus geen goed contact meer maken.

Er is, merk ik, een verwarring wat mensen aan het doen zijn. Is er een apparaat defect dan ga je de fout proberen te lokaliseren en ga je niet domweg alle onderdelen vervangen.
In het geval van oude recorders zijn er zoveel onderdelen gaar geworden dat het niet loont om dat ene onderdeel te vervangen want zijn broertje staat ook te trappelen van ongeduld om de brui er aan te geven.
Het vervangen van deze zwakke onderdelen (na 40 tot 50 jaar mag het ook wel) is een noodzaak om je machine weer lange tijd betrouwbaar te laten werken.

Het zijn 2 verschillende situaties. Geen appels met peren vergelijken dus.

Jack Marotick


Complete draad:

 RSS Feed van berichtenreeks

powered by my little forum